Rest in peace 2020, you will be remembered. 2021, Here we come

Rest in peace 2020, you will be remembered. 2021, Here we come

We zijn pas 2 maanden bezig met 2021 en toch heb ik in die tijd een heleboel geleerd. Herstel gaat met ups en downs en de afgelopen weken zit ik een beetje in t achtbaanritje downhill. Ik zat in mijn eetstoornisbubbel. Pijn vermijdend en energieloos.

Mensen hebben een pijn-genot systeem. Pijn vermijden, geluk/genot (al is het maar tijdelijk) najagen. Een ander woord, in mijn beleving, daarvoor is je comfortzone. Het probleem is, wanneer je comfortzone bestaat uit ongezond gedrag, het moeilijk is om uit die comfortzone stappen. Je brein laat je geloven dat deze dingen je helpen om je beter te laten voelen.

Er is geen knopje om jezelf uit die comfortzone te teleporteren, zonder door de onrust te gaan die daarbij hoort. Ik zou soms heel graag willen dat die bestond 😂 Uiteindelijk leer je hiervan, hoe freaking klote het ook is. The way to do it? Dat is voor iedereen anders. Kleine stapjes. Zorg voor jezelf, ookal is dat soms lastig. You gotta fake it ’till you make it. Door, ondanks alles, tóch tegen dat pijn-vermijdende in te gaan, verplaats je je comfortzone stapje voor stapje. Totdat goed voor jezelf zorgen, je nieuwe comfort zone is geworden ❤

Ik ben sterk
Ik ben krachtig
Ik ben liefdevol

Ik ben in balans
Ik ben gezond
Ik ben gelukkig
Ik ben volmaakt
Ik ben.